Sångare

Sångare

Sopraner

Pia Enkvist - Leg.optiker boendes i Lohärad med make och tre barn. Ursprunget är Täby och musiken har funnits med sen andra klass med blockflöjts- och pianolektioner (tack kommunala musikskolan!) och förstås skolkör, motettkör och senare Kyrkokör (alltefter mognande...) Var även med i en dubbelkvartett inhyrda för t ex fester. Lohärads kyrkokör har varit det musikaliska vattenhålet, och nu känns det väldigt härligt att få utöka antalet sångkvällar med RoVo.


Bitte Granlund - Hörde som mycket späd sin mamma med systrar sjunga i stämmor. Sedan var hon fast! Sjöng i skolan, i ungdomskör och senare i KFUM Stockholm Cantus i 15 år. Har genom åren sjungit i Lohärads kyrkokör, Norrtälje Motettkör, Norrtälje Vokalensemble samt vokaltrion Bikini. Sjunger och spelar även folkmusik. Arbetar som grafisk formgivare i sitt företag Happy Book. Bor på landet i Lohärad med musikalisk man och två katter.


Anna Lodenius Sjödin - Anna känner sig hemma och tillbaka i kulturlivet i Norrtälje igen. Uppvuxen i Hammarby, Länna. Spelade piano i kommunala musikskolan, dansade i balettskolan och i folkdansföreningen och sjöng i kyrkans alla körer  under uppväxten. Flyttade till Stockholm för att gå på Adolf Fredriks musikgymnasium och blev kvar i Stockholm för att studier på Danshögskolan. Bor nu i Vallentuna och jobbar på Kulturskolan Vallentuna som kulturproducent. 


Frida Björnerstedt - Uppvuxen på Väddö i ett musikaliskt hem med främst körsång, folkmusik och tradjazz. Sjöng i skolan, i mammas kör RosMarin och i Birgittakören i Norrtälje innan körlivet gjorde paus. Mötte tidigt sånggruppen Fjedur, och körintresset, som slumrat i tio år i väntan på den rätta utmaningen, väcktes plötsligt när Karin Eklundh startade RoVo. Bor i Vallentuna med man och två barn och ägnar även gärna fritiden åt att dansa.


Mia Mårdberg - Musiken har alltid varit en viktig del av livet. Sjöng många år i Norrtälje Motettkör och njöt av att göra stora verk med ensembler från t ex Radiosymfonikerna. Roslagens vokalensemble breddar utbudet av genrer och det är underbart kul att sjunga i en mindre kör med en så hög ambitionsnivå och som har så roligt tillsammans. Är lärare och bor i Penningby och har en musikälskande familj.

Altar

Ragnhild Dominique - Utbildade sig till flöjtlärare och sånglärare på Musikhögskolan i Piteå där hon även tog en masterexamen i musikpedagogik. Hon bor i Norrtälje men jobbar på Kulturskolan i Rimbo, på Stockholms Universitet och som frilansande flöjtist. Sjöng i Musikhögskolans kammarkör i Piteå i 6 år och sedan i Uppsala Akademiska Kammarkör i 2 år under ledning av Stefan Parkman.


Annika Stark - Läraren som återvände till sin barndomsstad efter 18 år i storstadsexil. Uppvuxen med Birgittakören och sedan via Uppsala och Allmänna Sången till Stockholm och bla Jacobs Kammarkör. Sjungit med bla med Esa-Pekka Salonen i Berwaldhallen (gudomligt!). Älskar förutom att sjunga sin familj, bestående av man och tre barn, att dricka vin och att skratta, gärna samtidigt! Är gärna på sjön och på sommarstället på Öland. Tycker att hon har världens bästa arbete.


Cecilia Ahlström – Bland de tidigaste musikminnena finns besök på farfars skola (Falu musikkonservatorium), fars gitarrspel och körsång med mor och syskon. Ceciliakören i Växjö Domkyrka byggdes på med gospel och barbershop. Efter att som student i Brighton ha sjungit i Sussex Philharmonic Choir blev körkraven höga vilket ledde till ett långt uppehåll utan kör. Nu har hon hittat hem igen i Roslagens vokalensemble. Språklärare som nu arbetar som biträdande rektor på Scouternas folkhögskola.


Jenny Schillén-Sevim - Hittade en hel del instrument i sitt hem, men det är cellon som följt med som en kär vän i många år. Från kommunala musikskolan, Södra Latins musiklinje, Kapellbergs musikskola, Musikhögskolan i Malmö och Norrtäljes motettkör till RoVo. Musik är skoj helt enkelt. Lärare i ämnena svenska och musik. Tycker att Twist and shout är världens bästa låt att lära sig spela och lär gärna ut den till sina elever. Radhusmamma som även gillar att läsa, shoppa, träna och umgås med nära och kära.

Tenorer

Mats Ljunglöf- Servicechefen på Carl Zeiss som trots pendlingen till Stockholm trivs som fisken i vattnet i det anrika tyska optikföretaget. Har gått i Adolf Fredrik & bl.a. sjungit i Operans gosskör samt efter skolan fortsatt i Adolf Fredriks kammarkör några år. Var också med som barnskådespelare i ett antal uppsättningar på Dramaten. Älskar att sjunga "Till havs" i 30 knop i Norrtäljeviken. Familjen, jakt, dykning, natur och mat ligger också nära hjärtat, förutom musiken och RoVo förstås. 


Jakob Ekman - Ville först bli trum-petare men blev istället trumpetare och utbildade sig på musikgymnasium i Norrköping.Musikkarriären tog inte riktigt fart utan kreativiteten lades istället på illustration och grafisk formgivning. Driver nu eget företag på Reklamhuset Gammelgården i Norrtälje. Har under sin uppväxt fått sjunga gotländska folkvisor, som "Summarn kummar" och "Var gang soli gar ör sjöen..", på släktkalas och kaffebjudningar.


Peter Henriksson - Uppvuxen i Östersund med den obligatoriska blockflöjten och sedan piano som musikalisk introduktion. Har sedan dess provat (och samlat på sig) många nya instrument. Flyttade till Stockholm för KTH-studier och hamnade så småningom i Brottby där jobb och familj gjorde att musicerandet föll i träda. Det har dock prioriterats upp genom bl.a. Kören Basta, musikalkurser, Brittisk folkmusiksång samt kvartettsång. Musikalisk allätare men med en något problematisk missbrukarrelation till mollballader och sus-ackord :-)

Basar

Emil Björnerstedt - Hantverkande dansare och spelman, uppvuxen i samma musikaliska hem som Frida i sopranen. Började i Norrtälje Kyrkas gosskör på tidigt 80-tal men fokuserade sedan istället på trombonen under många år, med tradjazz i Four Island Stompers, och storband i bl. a. Armbandet och Oskarshamn Big Band. Senaste åren är det dock folkmusiken som tagit över. Fiolen har dammats av och fungerar nu ofta som underhållningsredskap och taktfast stämmskapare på dansgolven.


Niklas Berglund

 

Emil Asschier