Kören

En kör på hög musikalisk nivå med målsättningen att beröra publiken och

ge minnesvärda musikaliska upplevelser

Roslagens vokalensemble


I Roslagens vokalensemble finns många spännande idéer kring musiken och dess utförande. Vi har som mål att på en hög musikalisk nivå beröra publiken med vår sång – alltid med starkt engagemang och stor närvaro. Vi tar oss an musik i olika genrer; nyskriven konstmusik likväl som jazz- och folkton och en och annan popdänga.


Kören bildades 2008 av Karin Eklundh, årets körledare 2006, och består i dag av sjutton aktiva, skönsjungande och kreativa sångare och sångerskor.


Sedan hösten 2013 dirigeras Roslagens Vokalensemble av Emma Anstey som är en mycket idérik och energifull konstnärlig ledare. Emma jobbar gärna med sceniska uttryck inom körgenren och skriver även egen musik och arrangemang för kör.


Roslagens Vokalensemble är alltid öppen och nyfiken på nya projekt. Söker du en kör till en föreställning eller vill anlita oss till ett evenemang – tveka inte att höra av dig!


Varje låt är som en chokladbit ur en lyxiga chokladask - och så får man hela asken. Tack för en underbar konsert!

Från publiken"Efter åren tillsammans har gruppen funnit en proffsig samspelthet som både berör och imponerar"

Norrtelje Tidning"Ensemblen har med sin musikaliska kompetens och gestaltning genomfört ett antal konserter av mycket hög kvalité."

Roslagens sparbanks körstipendium