Dirigent

Dirigent

Emma Anstey

Emma Anstey är sedan hösten 2013 dirigent för Roslagens vokalensemble, men har arbetat tillsammans med kören på projektbasis sedan 2011.


Med ena foten djupt rotad i den svenska körtraditionen och den andra foten dansandes på musikalscenerna är Emma i dag verksam som frilansande artist, körledare och musikal-regissör, samt skriver musik för kör.


För Emma med sin bakgrund inom musikdramatiken är scenisk kör en naturlig förlängning av körsång. Förutom Roslagens vokalensemble regisserar hon musikalföreställningar och koreograferar olika körprojekt. Hon har arbetat med den sceniska kören BASTA, musikalföreställningar på Uppsala Stadsteater och varit lärare i körsång på Uppsala Musikklasser och Rudbecks gymnasium i Sollentuna.


Emma är utbidad musikalartist på Kulturama Musikallinje samt utbildad i kördirigering vid Örebro Musikhögskola och Uppsala Universitet. Som kuriosa kan nämnas att hon även dansar balett i tåspetsskor! Besök www.emmaanstey.se för mer information om Emma.

Vändirigenter

Karin Eklundh

Karin Eklundh startade Roslagens vokalensemble 2008 och var dirigent de första fem åren. Karin är utbildad kördirigent och sångpedagog vid Musikhögskolan i Stockholm och har under många år arbetat som musiklärare i Uppsala Musikklasser och som frilans både nationellt och internationellt. Karin blev utsedd till Årets körledare 2006.


Under 1980-talet arbetade Karin som sångerska i gruppen Fjedur där hon också grundlade sin kärlek till den svenska och sydafrikanska folkmusiken. I dag har Karin sin bas på Gotland, men nu och då ses vi i olika projekt och workshops och detta ser vi alltid fram emot!


Rodrigo Sosa Dal Pozzo

Rodrigo Sosa Dal Pozzo fick vi först kontakt med 2015 då vi behövde en dirigentvikarie under några månader. Då blev det en körkonsert och en nyårsdagskonsert tillsammans. Sedan dess har vi haft glädjen att få repetera med Rodrigo emellanåt när så behövts.


Rodrigo föddes i Mérida, Venezuela och efter att ha studerat kördirigering i Spanien, Tyskland och Österrike flyttade han till Sverige för att ansluta sig till Radiokören 2012. Efter studier på Operahögskolan frilansar han nu som sångare och kördirigrent runt om i Europa. Besök gärna Rodrigos sida på Opera Musica.