Dirigent

Dirigent

Emma Anstey

Emma Anstey är sedan hösten 2013 dirigent för Roslagens vokalensemble, men har arbetat tillsammans med kören på projektbasis sedan 2011. Utöver Roslagens Vokalensemble arbetar Emma som lärare på Uppsala Musikklassers körprofil, samt frilansar som dirigent och regissör för körer. Emma regisserar även musikalföreställningar och skriver musik framförallt för kör.


För Emma med sin bakgrund inom musikdramatiken är scenisk kör en naturlig förlängning av körsång och hon koreograferar olika körprojekt på projektbasis. Hon har arbetat med den sceniska kören BASTA och i musikalföreställningar på Uppsala Stadsteater.  


Emma är utbildad i kördirigering vid Örebro Musikhögskola och Uppsala Universitet samt utbildad musikalartist på Kulturama Musikallinje. Som kuriosa kan nämnas att hon även dansar balett i tåspetsskor! Besök www.emmaanstey.se för mer information om Emma. 

Vändirigenter

Karin Eklundh

Karin Eklundh startade Roslagens vokalensemble 2008 och var dirigent de första fem åren. Karin är utbildad kördirigent och sångpedagog vid Musikhögskolan i Stockholm och har under många år arbetat som musiklärare i Uppsala Musikklasser och som frilans både nationellt och internationellt. Karin blev utsedd till Årets körledare 2006.


Under 1980-talet arbetade Karin som sångerska i gruppen Fjedur där hon också grundlade sin kärlek till den svenska och sydafrikanska folkmusiken. I dag arbetar Karin som förbundsdirektör på Sveriges körförbund.


Rodrigo Sosa Dal Pozzo

Rodrigo Sosa Dal Pozzo fick vi först kontakt med 2015 då vi behövde en dirigentvikarie under några månader. Då blev det en körkonsert och en nyårsdagskonsert tillsammans. Sedan dess har vi haft glädjen att få repetera med Rodrigo emellanåt när så behövts.


Rodrigo kommer från Mérida, Venezuela och efter att ha studerat kördirigering i Spanien, Tyskland och Österrike flyttade han till Sverige för att ansluta sig till Radiokören 2012. Efter studier på Operahögskolan frilansar han nu som sångare och kördirigrent runt om i Europa. Besök gärna Rodrigos hemsida för att få veta mer. www.rodrigososadalpozzo.com.