Stäng

Detta är den utskriftvänliga versionen av artikeln.Välj Skriv ut i din webbläsare för att inleda utskrift.(Detta meddelande skrivs ej ut)

Publicerad 4 november 2009 Uppdaterad 19 april 2010

En kväll fylld av magi

Stina Engelbrecht och Karin Eklundh laddar upp inför lördagens konserter. Då fyller folkpopgruppen Sarek och Roslagens vokalensemble Norrtälje kyrka med magiska toner.

Stina Engelbrecht från Sarek och Karin Eklundh, som leder Roslagens vokalensemble, ser fram emot helgens konserter. Då ska deras båda ensembler fylla Norrtälje kyrka med folkmusik och körsång.
Det känns väldigt kul att jobba med vokalensemblen. Och kyrkan är jättevacker, jag älskar att ge konserter i kyrkor, säger Stina Engelbrecht.
Hon är sångerska och låtskrivare i Sarek, som mixar pop, visor och folktoner i sin musik. Sedan några år tillbaka bor hon och hennes familj i Norrtälje.

Konsertprogrammet ”Magiska toner”, som ges i Norrtälje kyrka på lördag, består av Sareklåtar som fått körarrangemang av Hartvig Gjesdahl.
Vi har turnerat med materialet till olika körer. Det är bland det roligaste jag gjort med Sarek.
Nu har turen kommit till Norrtälje och Roslagens vokalensemble, där Stina Engelbrecht själv är medlem.

Programmet består av akustiska visor och låtar, med stråk av folkmusik. Det mesta i ”Magiska toner” är skrivet av Stina Engelbrecht.
Jag får mycket inspiration från naturen, framför allt från havet. Då passar det bra att bo här i Roslagen. Jag tycker om att lyssna på havet, det är bra medicin mot det mesta.
Merparten av låtarna börjar med musiken, sen kommer texten. Men senaste tiden har det blivit mer och mer så att jag först skriver en text och sen tonsätter den.

Körledaren Karin Eklundh drog igång Roslagens vokalensemble förra hösten, i våras gav kören sin premiärkonsert.
Hon uppskattar samarbetet med Sarek.
Det är kul att prova på och Hartvigs arrangemang för kören klingar väldigt bra. Jag har hållit på mycket med folkmusik tidigare, så vi har lätt att hitta samma musikaliska språk.

Efter lördagskonserterna väntar nästa projekt för Roslagens vokalensemble: Ett samarbete med den Norrtäljebaserade gruppen Mallet Jazz Quartet.
Vi ger en konsert tillsammans med dem i mars, det blir jazz i nordisk folkton.
Än så länge finns inga planer på något fortsatt samarbete mellan Sarek och Roslagens vokalensemble efter lördagens ”Magiska toner”.

Men vem vet. Visst kan det bli en fortsättning - på något sätt.
Vi får ta ett steg i taget, men det är inte otänkbart, säger Stina Engelbrecht.
Just nu ligger fokus på konserterna, och fredagengs genrep, då de båda grupperna möts för första gången.
Hittils har de repat var och en på sitt håll.
Båda känner likadant: Vad roligt det ska bli.

Stäng