Stäng

Detta är den utskriftvänliga versionen av artikeln.Välj Skriv ut i din webbläsare för att inleda utskrift.(Detta meddelande skrivs ej ut)

Publicerad 9 februari 2012
Roslagens Vokalensemble uppträder med programmet Speglingar i Elimkapellet på lördag under ledning av Emma Anstey (längst till höger).

Roslagens Vokalensemble uppträder med programmet Speglingar i Elimkapellet på lördag under ledning av Emma Anstey (längst till höger).

Beatles i Elimkapellet

Elimkapellet fylls med känslostark musik på lördag. Då ger Roslagens vokalensemble konserten Speglingar. – Framför allt handlar det om kärlek, säger körledaren Emma Anstey.

  • 2
  • 3

Karin Boye, en nyskriven madrigal och lite pop och rock.
Olika stilar möts i konsertprogrammet Speglingar, där känslor är den gemensamma nämnaren.
– Jag har utgått från vad jag själv tycker om, sånger som betyder mycket för mig, säger Emma Anstey.

I höstas tog hon över rollen som körledare i Roslagens vokalensemble efter körens grundare Karin Eklundh, som flyttat tillbaka till Uppsala. Det första uppdraget blev att leda kören vid årets nyårsgala i Roslagsskolan och nu är det dags för en egen konsert.
– Det är jätteroligt att arbeta med den här kören. Det är en sammansvetsad grupp och en mindre kör än jag är van vid, säger Emma Anstey.

Hon bor i Stockholm och arbetar med både musik och dramatik som frilsansande körledare, musikalartist och regissör. Som körledare och dirigent arbetar hon ofta med de sceniska uttrycken, något som kommer att märkas vid lördagens konsert i Elimkapellet.
– Vi utnyttjar rummet så mycket det går och sjunger från olika delar av lokalen. Det handlar om att skapa sceniska bilder, med olika uppställningar, dessutom ingår en liten koreografi, säger Emma Anstey.

Hon beskriver programmet som blandat, med allt från Beatles till tonsatta dikter av Karin Boye.
– Vi har också med ett par klassiska låtar och en del genreöverskridande musik. Det är både nytt och gammalt, välkänt och mindre känt.

Framför allt handlar det om kärlek.
– Kärlek på olika sätt, både i det stora och det lilla. Det är stora känslor och dramatik, men det handlar också om att våga ta steget och öppna sig för en annan människa, säger Emma Anstey.

Karin Holdar, som varit med i kören sedan starten, håller med om att Speglingar innehåller ett brett program.
– Ja, det finns några genomkomponerade stycken som är ganska svåra att sjunga, men också lite poplåtar i spännande sättningar.

Efter helgens konsert kommer Karin Eklundh tillbaka och gör ett konsertprojekt med Roslagens vokalensemble under våren.
Därefter är det Emma Ansteys tur igen, med två inplanerade projekt under hösten.
– Det är väldigt roligt att jobba med så duktiga sångare.
– Det är en öppen kör, det är kul att jobba med människor som vågar testa nya saker, säger Emma Anstey om kören.

Stäng